Semestern är slut och det är dags att alla börjar krympa sina bilder!

Bra-att-ha
TinyPng
5 augusti, 2020

Äntligen dags att börja jobba är kanske inte den vanligaste meningen, men är man företagare så är man. Tänkte även passa på att slå ett slag för tinypng, ett verktyg som ser för jävligt ut, men som jag använder varje dag.

När du laddar upp bilder på er hemsida, tänker du på hur stor filen är, alltså storleken i kilobyte(KB)? De flesta hemsidor brukar inte vara så stora, vilket gör att de laddar relativt snabbt, men om den innehåller massor av bilder blir de ofta riktigt långsamma.
Vill man som jag, ändå ha massor av material på hemsidan, men vill ändå att den ska vara blixtsnabb och att bilderna fortfarande ser bra ut, kan man använda ett verktyg för att komprimera dem utan att egentligen ändra på bildstorleken.

Det är lätt och det är något som alla borde göra innan de laddar upp bilder på ex. sin WordPress-sida. Era besökare slipper vänta och SEO:n ger 👍 .

Så gör du

Gå bara in på TinyPng.com, dra bilden till uppladdningsrutan och vänta. Efter några sekunder kan du trycka på “download” och du har samma bild nedladdad igen – fast mycket mindre.